Időpont foglalás

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket az Erabelle Szépségszalonban a Budapest XIII. kerület, Hegedűs Gyula utca 43. szám alatt. (Csanády és Victor Hugo utca közé esik, a Lehel tér és a Nyugati tér között)

Pedikűr

Az esztétikai pedikűr célja, hogy a vendégünk lábát gyönyörűvé varázsoljuk!

A lábon található bőrkeményedéseket eltávolítjuk, hogy kizárólag a finom és puha bőr maradjon. A körmöket kívánság szerint rövidítjük, széppé formáljuk, igény szerint csiszoljuk és lakkozzuk (hagyományos lakk, gél-lakk vagy shellac).

Természetesen a kezelésből nem maradhat ki a kényeztető lábápolás sem, és zárásként, ami a legjobb az egészben: egy kis lábmasszázs!

Mire jó a pedikűr?

Lábaink egy életen át szolgálnak bennünket hűségesen, mi mégis keveset foglalkozunk velük. Az emberekben nem tudatosult, hogy mennyire oda kellene figyelni rájuk, hogy megőrizzük egészségüket. Hiszen hogyan is tudna szolgálni minket, hogyha beteg?

A lábnak sokféle rendellenessége lehet. A leggyakoribbak az ortopédiai elváltozások, amelyek például rossz cipő használata következtében alakulhatnak ki.

Pedikűr, spa kezeles, láb-masszázs

Rossz az a cipő, amelyik nem szellőzik kellően, túl szűk, kényelmetlen a lábnak, teljesen lapos a sarka, vagy az ellenkezője, ha túlságosan magas. Ilyenkor a láb boltozatában alakulhatnak ki deformitások. Lehet hosszanti- illetve harántboltozat-süllyedésünk. Ezek az elváltozások megfelelő korrigálás nélkül bosszantóvá, fájdalmassá válhatnak.

Kialakulnak a bőrkeményedések a talpon (haránton a leggyakrabban), sarkokon. A tyúkszemek a lábujjak között, ujjakon, talpon alakulnak ki, hosszantartó, egy ponton történő folyamatos nyomás következtében.

Pedikűr, labkrém, bőrpuhító kezelés, SPA ápolás

Harántboltozat-süllyedés miatt bütyök is kialakulhat, ami ugyancsak igen kellemetlen problémákhoz vezethet, súlyos esetben akár műtéti beavatkozás is szükséges, hogy a beteg újra cipőt tudjon húzni a lábára.

A másik leggyakoribb elváltozás a benőtt köröm. Általában az öregujjon (nagyujj) jelentkezik. Amíg nem gyulladt és gennyes, addig egy pedikűrös is segíthet a problémán különböző köröm korrekciós eljárásokkal.  (Például Spange) Körömbenövés történhet túl szűk cipő viselése következtében, vagy ha nem megfelelően vágjuk a körmeinket. Ez a probléma sokszor hónapokig tartó kezelést igényel, és nagyon fájdalmas tud lenni, ha elhanyagolják.

Pedikűr, szép lábak

Rengeteg ember szenved köröm- és bőrgombától is. A rosszul szellőző, szűk cipő viselete nagyban hozzájárul kialakulásához, ugyanis a gomba a meleg, nedves, sötét helyeket kedveli. Ha teheti, tartsa lábát szárazon (hintőpor), húzzon pamut zoknit és bőr cipőt.

Javaslom, hogy viseljen bőr cipőt, amely jól szellőzik és nem szűk, valamint adott problémának megfelelően tehermentesítőket (pl. lúdtalpbetét) és minél előbb keressen fel egy szakembert (pedikűrös, bőrgyógyász, ortopédus), ha valamilyen elváltozást észlel a lábán.
Panaszaival, problémáival, bizalommal forduljon hozzám, készséggel állok rendelkezésére!

Kezelés menete

 • Szemrevételezés, bőrtípus megállapítása, kizáró tényezők keresése
 • Áztatás, fertőtlenítő szappanos, bőrpuhítós vízben (bőrtípustól függően 5 – 20 perc)
 • Fertőtlenítés
 • Bőrkeményedések eltávolítása
 • Körömformázás, rövidítés
 • Igény szerint körömlakkozás vagy gél-lakkozás
 • A kezelés befejezéseképp bőrradírozás majd a hatóanyagos krém felvitele.

Pedikűr, lábáztatás, fertőtlenítés, bőrkeményedés eltávolítása

Hagyományos Gél-lakk avagy a zselés lakkozás

Pedikűr, manikűr, francia lakk

Amit tudni kell a gél-lakkozásról:

Napjaink legkedveltebb manikűrözési technikája, mert 2-3 hétig tartós lakkozást eredményez a saját körmön.

Olyan, mint a hagyományos körömlakk, csak zselés állaga miatt, sokkal tovább tartós marad.

Az eljárás a következő:

 • Előkészítjük a körmöket, tehát fertőtlenítünk,
 • a kívánt hosszúságúra reszeljük a szabadszélt,
 • kialakítjuk a kívánt formát,
 • mini manikűrt végzünk. (bőrfeltolás, kaparás)
 • Az új, No buffer scrub folyadék segítségével nincs szükség a körömfelület mattítására, reszelésére, csak a folyadékkal áttöröljük a körömlemezt és ez megfelelő tapadást biztosít azáltal, hogy elvonja a vizet és zsírt a körömlemezből. Így búcsút mondhatsz az elvékonyodott körmöknek!
 • Ezt követően az alapréteget visszük fel (átlátszó, színtelen lakk) úgy, ahogyan a körömlakkozásnál is megszokhattuk, pár mozdulat és kész is.
 • Következik az 1 vagy 2 réteg színes lakk, majd végül a fedőlakk.
 • Leoldása: Kb. 10 perc áztatás után le tudjuk kapargatni a lakkot a körömről, a saját köröm sérülése nélkül.

Mindez összesen maximum 1 órát vesz igénybe, és már kész is a tartósan szép, természetes hatású körmünk!

Pedikűr, manikűr, lakkozás

Shellac

A shellac-ok alkalmazása hasonló a leoldható gél-lakkokéhoz, azonban maga az anyag teljesen más. Sokkal tartósabbak, és könnyebben leoldhatóak, mint a gél-lakkok!A CND Shellac egy tartós, hibrid körömlakk-bevonat, ami védi a természetes körmöt és minimum 14 napig tart!

Garantáltan tükörfényes és rugalmas marad, csodás körmöket biztosítanak viselőjük számára lepattogás– és karcmentesen!

A shellac-ok felvitele előtt nincs szükség a körömlemez mattítására, reszelésére így biztosak lehetünk benne, hogy körmeink nem vékonyodnak el!Tökéletes választás azok számára, akiknek fontos, hogy lábaik mindig ápoltak legyenek!

Ez a tartós bevonat emellett még hipoallergén és karcálló is, illetve ha meguntuk vagy lenőtt, könnyen leoldható! Leoldása során a körömlemez nem sérül, 8 perc a leoldó fóliában és a lakk egy mozdulattal eltávolítható a körmökről.

Referenciák

Az általunk végzett pedikűrözésekről a Referenciák menüpont alatt találhat fotókat. (Kattintson ide)


Referenciák

Pedikűr, referencia, minták

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük